Ivy stelt zich voor

Mijn naam is Ivy Voogt. Uitvoerend podiumartiest in zang, dans en theater, Grimeur en Regisseur, en docent. Al van kleins af aan ben ik gegrepen door dans, zang, theater en alles wat daarbij komt kijken.

Zingen, Dansen, Acteren

Toen ik 3 jaar was mocht mijn oudere zus op Balletles. Ik moest en zou ook dansen! Na een hoop stampij en doordrammen mocht ook ik met mijn 3 jaar op Balletles. Ik ben ik nooit meer gestopt met dansen. Sindsdien kan ik Jazzballet, Modern, Streetdance, Hiphop, Dancehall, High Heels, Stijldansen (Latin en Ballroom) en Tapdance aan mijn lijstje toevoegen. Op mijn opleiding, De Nederlandse Musical Academie, leerde ik hoe ik een dansworkshop moest geven. Op die manier ontstond mijn interesse in het lesgeven.

Naast dansen is zingen ook al van kleins af aan een grote passie van mij. Ik hoefde niet lang na te denken of ik in groep 5 van de basisschool een liedje wilde zingen tijdens een weeksluiting. Iedereen zat doodstil te luisteren en het applaus na mijn liedje vond ik fantastisch! Zo kreeg ik een grote liefde voor het podium. Op de middelbare school deed ik mee aan alle open podia, was ik in de pauzes altijd zingend achter de piano te vinden, en sloot ik mijn eindexamenvak Muziek af met een 9,5. Echter kreeg ik pas zangles op mijn opleiding.

Ook theater zat me al vroeg in het hart. Zo bedacht ik thuis samen met mijn broertje en zus verschillende “Toneeltjes”. Als dieren kropen we over de grond. De bank was de boom waarin we woonden of we speelden dat we op een bezemsteel als heksen door de lucht vlogen. Op de middelbare school werd ik na een auditie aangenomen voor de theaterklas. Ik deed mee aan het Theaterfestival Podiumlust en speelde mee in kleine schoolvoorstellingen. Als CKV eindopdracht op de middelbare school regisseerde ik zelfs de musical van de eerste en tweede klas. Later leerde ik op mijn opleiding echt spelen. Ik leerde hoe ik een monoloog kon laten leven. Ook speelde ik in verschillende voorstellingen waaronder een stuk wat ik zelf met twee klasgenoten schreef en regisseerde.

Make up en Grime

Wat betreft make up en grime ging het heel anders. Mijn moeder bezat talloze make up en schmink producten. Ze schminkte ons voor feestjes, voor carnaval en voor elke andere gelegenheid die er te bedenken was. Ze gaf grime-cursussen bij ons thuis en ik zat altijd geboeid te kijken. In de vrije tijd na school en voor mijn danslessen zat ik voor de spiegel met schminkkwasten in mijn handen op mezelf te oefenen. Deze hobby verschoof toen ik ouder werd naar Beauty make up. Oogschaduw in de gekste, felste kleuren, lippen fel gestift, en rouge en bronzer en highlighter. Ik vond het allemaal fantastisch. Maar wel alleen thuis. Pas in 2019 ging ik wat uitbundigere looks dragen buiten huis en vond ik mijn liefde voor Special Effects make up weer terug. Ik had zo veel foto’s en was zo veel aan het oefenen op mezelf dat ik er een Instagram Account aan geweid heb: @ives_makeup

Dit alles is nu nog altijd mijn passie. Sinds het afronden van De Nederlandse Musical Academie in 2015 ben ik werkzaam op en naast het podium, en ben ik bezig met projecten die veel met vak te maken hebben. Zo geef ik bijvoorbeeld theater en dans workshops, sta ik als Dancecaptain voor mijn eigen entertainment team, geef Kids Dance lessen bij mijn zus in haar dansschool en ben ik bezig mezelf te ontwikkelen in de wereld van podium grime en special effects make-up. Ik wil mij op al deze vlakken blijven ontwikkelen, en pak veel projecten met beide handen aan!

Meer zien van Ivy Voogt?

Ivy’s Portfolio