Visie en werkwijze

Visie:

Kinderen leren in deze tijd al vroeg in hun leven wat schaamte is. Ze voelen zich op jonge leeftijd vaak al niet meer “vrij” om te doen en te laten wat ze willen, omdat ze bang zijn voor wat een ander daarvan vindt. Bij de musical en theater lessen bij TheatreSkills4U leren niet alleen kinderen maar ook oudere leerlingen zich vrij te voelen in hun doen en laten. Zij leren zich presenteren en we werken aan het zelfvertrouwen om op een podium voor publiek te staan, en te doen wat we zo leuk vinden. Het podiumbeest uithangen!
Wij vinden dat musical en theaterlessen niet alleen voor de “elite” zijn. Onze tarieven liggen dus laag, zodat de lessen toegankelijk zijn voor iedereen. We werken samen met Stichting Leergeld. Zo kunnen ook de minst bedeelden toch lessen volgen. Iedereen is welkom!

Hoe ziet een ideaal jaar bij TheatreSkills4U er uit:

We beginnen het seizoen in September met een leuke kennismaking, maar er kan niet stilgezeten worden. Aangezien ouders in principe niet blijven kijken bij de lessen, organiseren we rond eind Oktober op onze leslocatie een kijk-les / presentatiemoment voor alle ouders, opa’s en oma’s, broertjes en zusjes en verdere familie en vrienden.

Na de kennismakings-les werken we door aan onze techniek, spelvormen, liedjes, monologen, dansen en alles wat je kunt en hoort te verwachten in een musical of theatercursus. Graag laten we de leerlingen vlieguren maken op een podium of andere omgeving voor publiek, dus we gaan alles wat we leren deze periode omzetten naar een leuke presentatie rondom Kerst. Deze voorstelling vindt in December voor de Kerstvakantie plaats in een theater, buiten op straat, in onze eigen zaal, of nog ergens anders, afhankelijk van wat mogelijk is.

Als je altijd maar les hebt van één docent is het leuk om een keer een ander paar ogen te lenen om te kijken waar je nog aan kunt werken. Daarom wordt er in Februari voor de Voorjaarsvakantie een workshopdag georganiseerd met gast docenten. Het streven is om in iedere musical discipline minimaal één docent uit te nodigen die gespecialiseerd is in zang, dans of spel. Zo zien de leerlingen eens andere gezichten. Voor de leerlingen die ingeschreven staan bij TheatreSkills4U is de workshopdag voor de helft van de prijs. Willen andere leerlingen van buitenaf graag workshops volgen, dan betalen zij het volledige bedrag.

Na de Voorjaarsvakantie kan het twee kanten op, afhankelijk van veel factoren waaronder de huidige Covid-19 situatie.
Optie 1)  Ofwel we moeten we aan het werk. En flink ook. Want eind Juni / begin Juli moeten we dan helemaal klaar zijn voor de eindvoorstelling. De eindvoorstelling zal in een ideale wereld plaatsvinden in een theater. Iedereen doet in elk geval mee met de eigen groep, en er mag aangegeven worden of er wensen zijn voor solo’s of duetjes.
Optie 2)  Ofwel we werken nog aan twee presentaties in de eigen zaal. Een voor de Meivakantie in April, en een voor de Zomervakantie in Juni.

De eindvoorstelling is de afsluiting van het seizoen. Dan gaan we de zomerstop in. Willen leerlingen terugkomen na de zomer, dan kunnen zij in de zomer het inschrijfformulier voor het nieuwe seizoen downloaden op de site en deze inleveren bij de eerste les van het volgende seizoen in September.