Lessen

Hier vind je een overzicht van welke lessen wij aanbieden.


Musical lessen

“Een musical is een vorm van theater die muziek, liedjes, gesproken dialogen en dans combineert. Het emotionele deel van het stuk – humor, pathos, liefde, woede – en ook het verhaal op zich worden gebracht door woorden, muziek, bewegingen en technische aspecten als entertainment in een geïntegreerd geheel.”

Wat leer je in de Musicallessen bij TheatreSkills4U

Spelen
Bij het spel leer je de basisprincipes van het toneelspel. We gaan ervoor zorgen dat je spelplezier ontwikkeld en dat je je vrij durft te bewegen en uiten op het podium. Daarnaast ga je leren samenspelen. Hierin is belangrijk dat je goed leert communiceren, naar elkaar kijkt en samenwerkt. Je gaat leren op elkaar in te spelen en je leert om je spelimpulsen te volgen.
Door zelf na te denken en zelf een mening te vormen verrijken we je fantasie en creativiteit en inlevingsvermogen. We gaan je leren vormgeven aan gevoelens, ideeën, situaties en gebeurtenissen. Je gaat dus jezelf en je lichaam beter leren kennen.

Zingen

Tijdens de zang leer je de basisprincipes van stembeheersing met diverse stem-/zangtechnieken. We gaan leren samen zingen in harmonie en leren naar elkaar luisteren. Er zal regelmatig van je gevraagd worden zelfstandig een lied in te studeren, zodat we in de lessen het lied kunnen leren te interpreteren
TheatreSkills4U heeft nauw contact met zangdocente Kelly van den Boogaard. Zij kan dieper ingaan op de ontwikkeling en het gebruik van de stem en zangtechniek. Bekijk of privé zangles iets voor je is bij Het Zangloket

Dansen

Musicaldans is natuurlijk ontzettend divers. Iedere show heeft zijn eigen choreograaf, en iedere choreograaf heeft zijn eigen dansstijl. Tijdens de musicallessen maak je kennis met al deze diverse musical dansstijlen en technieken. We gaan aan de slag met verschillende musical en show choreografieën, en natuurlijk zou het mooi zijn als we uiteindelijk de drie musical disciplines – zang, dans en spel – samen kunnen voegen.

De musicallessen duren 1,5 uur en bestaan uit Spel, Zang en Dans. De lessen vinden plaats in de Thiemeloods


Theater lessen (deze lessen worden nog niet aangeboden)

“Theater is een verzamelnaam voor kunstvormen waarbij acteurs levende voorstellingen maken voor een publiek. Wanneer met deze kunstvorm wordt opgetreden op een toneelvloer gaat het vaak om een toneelvoorstelling. Theater bestaat uit verschillende facetten zoals Improvisatie, Tekstbehandeling, Fysiek spel, Maken en Presenteren.”

Hiermee gaan we bij TheatreSkills4U allemaal aan de gang!

In de theaterlessen leer je de basisprincipes van het toneelspel. We gaan ervoor zorgen dat je spelplezier ontwikkeld en dat je je vrij durft te bewegen en uiten op het podium. Daarnaast ga je leren samenspelen. Hierin is belangrijk dat je goed leert communiceren, naar elkaar kijkt en samenwerkt. Je gaat leren op elkaar in te spelen en je leert om je spelimpulsen te volgen.
Door zelf na te denken en zelf een mening te vormen verrijken we je fantasie en creativiteit en inlevingsvermogen. We gaan je leren vormgeven aan gevoelens, ideeën, situaties en gebeurtenissen. Dit vormgeven aan gevoelens, emoties en situaties gaat zowel verbaal als fysiek. Je gaat dus jezelf en je lichaam beter leren kennen.
Ook gaan we aan de slag met teksten. We gaan ze leren begrijpen en samen zorgen we dat een gesproken tekst gaat leven en betekenis krijgt. 
Verder zijn er nog een aantal theoretische, praktische en technische zaken waarmee je te maken gaat krijgen. Denk aan Mis en Scène, Decor, Kostuums, Attributen, en nog veel meer!


Dans lessen Hip hop / Dance Mix (deze lessen worden nog niet aangeboden)

De Danslessen bij TheatreSkills4U zijn een mix van verschillende dansstijlen. De basis is Hip hop.

De hiphop-dansvorm verandert continu waarbij veel bewegingen zijn gebaseerd uit nieuwe bewegingen uit videoclips en performances. Bij hiphop zien we vaak losse, lage bewegingen met veel bounce waarbij een eigen stijl gezien mag worden. Hierbij is veel aandacht voor techniek, expressie en zelfvertrouwen.
De les begint met een goede warming-up, daarna gaan we aan de slag met een stoere choreografie. Tijdens de lessen zal er gedanst worden op zowel populaire en herkenbare muziek, als op misschien wat minder bekende “old-school” muziek.